Moestuin: Update Juli 2015

moestuin juli 10

Het is alweer geleden van in mei dat ik jullie voor het eerst onze moestuin liet zien. Het werd dus dringend tijd voor een nieuwe update, want alles ziet er heel anders uit nu.

In juli staat de moestuin er altijd het mooist bij vind ik. Alle planten staan in bloei en zijn volop oogst aan het produceren. Het is dus echt een overvloed in juli. In augustus hebben we ook nog oogst, maar dan zie je aan sommige planten dat ze al een hele zomer energie hebben moeten steken in het aanmaken van nieuwe vruchten.

moestuin juli 1

Ik begin met deze foto, deze nam ik nu bijna 3 weken geleden. Er stonden toen zoveel mooie bloemen op onze courgettes! Dit zijn echt mijn favoriete bloemen, ik vind ze prachtig. maar ze zijn jammer genoeg maar maximum een dag open.

moestuin juli 6

En dan heb ik vorige vrijdag deze 2 mooie courgettes kunnen oogsten.
We hebben wel wat problemen met onze courgettes, veel van de vruchtbeginsels sterven al af voordat de bloem open is gegaan. Geen idee hoe dit komt, want het is natuurlijk wel jammer.

moestuin juli 8

Rechts zie je een halflege bak, hierin staan worteltjes, maar we hebben er al een deel van geoogst. Ze zijn dit jaar niet zo goed gelukt. Sommige zijn heel klein en andere smaken een beetje bitter.

Ons terras heeft trouwens zwarte tegels van een soort rubber ofzo. Maar doordat wij onze planten gewoon met de tuinslang water geven, zijn de tegels helemaal wit geworden van de kalk in het water…

moestuin juli 9

Links zie je onze tomatenplanten staan. We hebben nog nooit zoveel tomaten gehad! De planten zien er prachtig uit en hebben allemaal veel vruchten. We vreesden in de lente nog dat we ze allemaal zouden moeten wegdoen aangezien we ze al buiten hadden gezet toen het nog te koud was. Maar de planten hebben het overleefd en zien er goed uit.
Verder zie je rechts de courgetteplanten en die ongeveer in het midden staat onze ananassalie en links daarvan in de houten bakken, staan de peperplanten.
In de lege potten heb ik radijsjes en nog wat basilicum bijgezaaid.

moestuin juli 2

De kruiden in de houten bakken doen het ook goed! De munt hebben we een tijd geleden volledig afgeknipt en die is op 2 weken tijd al weer super bijgegroeid.
Dat miezerig uitziende plantje in de middenste bak rechts, is ook een peperplantje. Deze zit er altijd zo zielig uit, maar geeft wel veel pepers voor zo klein te zijn. Ter vergelijking: die plant waarvan je de top onderaan de foto ziet, is ook een peperplant, maar een andere soort, hieronder zie je de foto.

moestuin juli 7

Onze Spaanse pepers zijn allemaal heel groot en heel pikant. Als je ze aan de plant laat hangen worden ze nog rood, maar dit duurt ongeveer een maand. Wij plukken er dus een deel gewoon groen, zo blijft de plant nieuwe pepers aanmaken en heb je dus uiteindelijk meer oogst.

moestuin juli 5

Onze eerste zonnebloem ging begin vorige week open! En op het einde van de week ook nog een tweede. Zo een prachtige bloemen! Later wil ik er veel hebben in mijn tuin.

moestuin juli 16

De peultjes vlak voor ik ze plukte. Deze plant vind ik ook heel mooi. Hij is heel vol, groeit snel en heeft een mooie kleur groen. De bloemetjes zijn wit en superschattig. En we hebben er een mooie oogst van gehad!

moestuin juli 13

moestuin juli 11

Ik zaaide in 2 potten een mengeling van eetbare bloemen. Ze zijn heel mooi om te zien met hun felle kleurtjes en het is leuk om ze te kunnen gebruiken om een gerecht wat op te fleuren. Op de onderste foto zie je links hel klein één van de eetbare viooltjes en de grote oranje bloem is Oost-Indische Kers. Hoe de bovenste bloem heet, weet ik niet meer.

moestuin juli 15

Onze hangbakken doen het dit jaar wat minder. De bakken die aan de andere kant hangen, zijn eigenlijk allemaal leeg op wat petieterige scheutjes peterselie en doorgeschoten pluksla na. De lange bakken aan deze kant hebben allemaal bloemen. Deze zijn niet zo mooi als vorige jaren en ik weet nu dat ik die soorten niet meer koop.
De ronde hangbakken zien er wel goed uit.

moestuin juli 12

In de ronde hangbak aan de keukendeur staat een curryplantje en deze ruikt echt zo lekker! Maar hij is dit jaar ook erg gegroeid en had heel veel bloemen, in tegenstelling tot de ene zielige bloem die hij vorig jaar had!

moestuin juli 14

En in de andere ronde hangbakken staan aardbeien. Deze hebben echt heel veel gegeven dit jaar!! De grootste oogst is nu wel voorbij, maar we kunnen er nog steeds regelmatig plukken. Dit zijn trouwens ook de lekkerste aardbeien ooit. Lekker zoet en vol van smaak.

moestuin juli 3

Onze augurk doet het ook fantastisch! Hij is helemaal naar boven geklommen en komt tussen onze hangbakken door piepen. We hebben er ook net de eerste augurk van geoogst, die echt mega was. De andere augurkjes gingen allemaal stuk en ze denken dat dit een beetje kwam door die ene grote die alle energie en voeding opslorpte. Maar we gaan ook meer water geven.

moestuin juli 4

En zo ben ik dan weer rond.  Ik vind ons terras er echt prachtig uitzien nu, alles is zo mooi groen en overal zie je mooie bloemen en vruchten! Het is heerlijk om buiten te liggen op onze zetels tussen al onze planten, maar ook zo fijn om mensen uit te nodigen en ze iets aan te kunnen bieden met iets dat we net hebben geoogst.

Ik doe elke ochtend mijn rondje door onze moestuin en ga alle plantjes bekijken. Het is echt leuk om alles te zien uitgroeien van een zaadje, een klein plantje, naar zo een mooie plant die je vruchten geeft waarvan je kan eten.

Heb jij een (moes)tuin?

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

xx. Isabelle


5 reacties op ‘Moestuin: Update Juli 2015

    1. Een echte tuin hebben we jammer genoeg ook nog niet. Alles staat gewoon in potten en dat gaat heel goed! Toen we hier een paar jaar geleden mee begonnen, hebben veel mensen ons voor gek verklaard, haha. Maar het gaat goed, inderdaad heel leuk om eigen gekweekte groenten te kunnen eten!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s