Real Techniques Core Collection

Toen ik enkele weken geleden ging shoppen met mijn zus, kwam ik de Real Techniques Core Collecton kwastenset tegen in de winkel. Ik was al een tijd op zoek naar een aantal kwalitatief betere kwasten en deze set leek me daarvoor perfect!

De kwasten van Real Techniques zijn bekend in de beautywereld en ze zien er erg mooi uit. Maar is deze set de moeite waard om aan te schaffen?

real tech core 5

real tech core 4

Create a perfect canvas with our core collection of coverage essentials.

De Core Collection van Real Techniques bevat 4 kwasten waarmee je perfect je basis make-up zou moeten kunnen aanbrengen. De set bevat een Pointed Foundation Brush, Contour Brush, Detailer Brush en Buffing Brush.

real tech core 2

real tech core 1

real tech core 3

De kwasten zitten in een opberghoes die je makkelijk mee kan nemen, maar ook rechtop kan zetten. Zelf heb ik mijn kwasten hier gewoon uit gehaald en bij mijn andere kwasten op mijn make-up tafel gezet. Ik heb het hoesje wel bijgehouden, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik het nog ga gebruiken omdat ik het persoonlijk toch niet zo handig vind.

POINTED FOUNDATION BRUSH

real tech core 9

real tech core 11

Dit is een typische foundationkwast die je eigenlijk overal kan kopen, hoewel deze redelijk klein uitvalt. Zelf ben ik hier helemaal geen fan van. Ik vind het niet fijn werken en dit soort kwast brengt foundation erg streperig aan omdat hij zo stevig is. Het geeft me eigenlijk echt het gevoel van een verfborstel. Nee, geen aanrader dit.

CONTOUR BRUSH

real tech core 8

real tech core 7

Dit is een bolle kwast die iets puntig toeloopt en bedoeld is om je gezicht mee te contouren. Ik gebruikte hiervoor altijd de Contour Blusher van Hema die schuin afgesneden is. Het was even wennen aan deze kwast van RT aangezien hij smaller toeloopt op het einde, hierdoor kan je je bronzer gedetailleerder aanbrengen. Ik vind deze kwast ook erg fijn voor highlighter.

DETAILER BRUSH

real tech core 13

real tech core 14

Dit is een heel stevige, kleine kwast en ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee aanmoest. Hij is bedoeld voor concealer, maar daar vind ik hem te klein voor en ik gebruik meestal mijn vingers of de kwast waarmee ik mijn foundation aanbreng om mijn concealer uit te werken. Maar ik heb de kwast wel gebruikt voor iets anders, namelijk voor mijn oogschaduw. Kleine details zijn hier makkelijk mee aan te brengen, zoals bijvoorbeeld een beetje oogschaduw aan je onderste wimperrand.

BUFFING BRUSH

real tech core 18

real tech core 19

Deze fluffy uitziende kwast is een soepele maar toch stevige buffing brush die perfect is om foundation mee aan te brengen. Hij verdeelt je foundation perfect over je gezicht en voelt erg zacht aan. Je kan hiermee ook perfect je concealer inblenden als je dat fijn vindt werken. Deze is voor mij toch echt de ster van deze set!

real tech core 17

Alle kwasten zijn gemaakt van synthetisch haar en voelen superzacht aan. Ook na het wassen blijven ze lekker zacht en houden ze mooi hun vorm. En ze verliezen nul komma nul haren!

real tech core 16

Ik ben zo blij met mijn nieuwe kwasten en vind dit echt een goede aankoop!
De Buffing en Contour Brush gebruik ik dagelijks, de Detailer Brush pak ik er wel eens bij, maar ik heb andere kwasten die toch fijner werken.
Alleen de Pointed Foundation Brush had er voor mij echt niet bij gehoeven, ik vraag mij af of er veel mensen zijn die dit soort kwasten wel graag gebruiken?

De Real Techniques Core Collection kan je online bestellen, maar ze zijn o.a. ook te koop bij Di Lookiss.

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

xx. Isabelle


4 reacties op ‘Real Techniques Core Collection

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s