Essence The Gel Nailpolish System

gel nails2

Met de vernieuwing van haar assortiment, kwam Essence dit voorjaar met een nieuw gel nagellak systeem. Alle gewone lakjes gingen eruit en werden vervangen door deze The Gel Nailpolish. Je hebt voor deze gel lak geen lamp nodig, enkel een base en top coat!

Ik was natuurlijk erg nieuwsgierig naar deze vernieuwing van hun assortiment. Ik hou van mooi gelakte nagels en ondanks het feit dat ik best wel stevige nagels heb, kan ik nagellak meestal maar 1 dag mooi ophouden en dan begint hij al te chippen (zonder een gewone base of top coat). Verder heb ik het natuurlijk ook graag voor een betaalbare prijs en het moet liefst ook snel gaan!

gel nails1

Dit is wat je nodig hebt:

 • The Gel Base Coat – € 2,59
 • The Gel Nailpolish (14 do you speak love?) – € 1,69
 • The Gel Top Coat – € 2,59

Essence The Gel Nailpolish is een gel nagellak syseem dat werkt met een base en top coat zonder lamp. Je brengt dus eerst de base coat aan dan dan 1 of 2 laagjes van je nagellak en dan de topcoat.
Het The Gel Nailpolish System van Essence belooft een mooie gelglans en tot 60% langere houdbaarheid dan wanneer je een gewone lak gebruikt met een gewone base en top coat.

Je kan de lak ook gewoon met een normale nagellakremover verwijderen, hoewel je hier wel een beetje geduld voor nodig hebt.

gel nails9

Het kwastje van de base en topcoat is basic nagellak kwastje, gewoon recht afgesneden. Een beetje jammer, want het is toch altijd makkelijker werken met een rond afgesneden kwastje. Maar voor een base en top coat is dit wel ok.

gel nails8

De kwastjes van de nagellak zijn rond afgesneden, dit vind ik altijd heel fijn werken. Ik had liever dit soort kwastje ook bij de base- en topcoat gezien.
Ook is het kwastje redelijk breed, waardoor je je nagels bijna in 1 keer kan lakken.

gel nails5

Als eerste bracht ik de base coat aan.
Het eerste wat me opviel was de sterke geur! Gelukkig blijf je deze niet lang ruiken na het lakken.
De lak heeft een redelijk dikke substantie, dus ik moest even opletten bij het lakken om niet teveel aan te brengen. Verder ging het lakken erg makkelijk.
De lak droogt erg snel en semi-mat op!

gel nails6

Ik koos als nagellakkleurtje voor 14 do you speak love?.
Deze kleur vind ik ten eerste al prachtig, het is echt een perfecte rode kleur, niet te donker, niet te fel, heel classy.
De nagellak zelf lakte wat moeilijk doordat hij redelijk lopend was, hierdoor maak je makkelijker foutjes.
Hij dekte net niet in 1 laagje, maar dus wel helemaal perfect in 2 laagjes.
De nagellak droogt, net zoals de topcoat, erg snel.

gel nails7

Als laatste breng je dan de top coat aan.
De top coat was, in tegenstelling tot de base coat, heel dun. Je kwastje goed afstrijken is dus de boodschap!
Ook deze lak droogt snel op en laat je nagels prachtig glanzen!

Ik vind in elk geval dat het resultaat heel mooi is. En omdat alles zo snel droogde was ik aan de 4 laagjes nog niet zo heel lang bezig.

gel nails4

Wel zag ik dat ik op sommige nagels stipjes gekregen heb tijdens het drogen van de lak. Als ik erover ga, voel ik niets en zijn ze dus perfect glad, maar het lijkt wel of er luchtbelletjes inzitten. Ik heb geen idee hoe dit komt en ik heb dit nog nooit eerder gehad bij het lakken van mijn nagels. Misschien toch iets te snel geweest bij het lakken en niet goed laten drogen?

Untitled-1En zo zagen mijn nagels er uit na 8 dagen. Vooral tipwear en hier en daar een kleine chip. Ook merk je dat de nagellak na enkele dagen wel minder gaat glanzen.
Ik moet er wel bij zeggen dat ik echt niet voorzichtig ben geweest met mijn nagels deze week, ik heb gewoon de afwas gedaan, keuken schoon gemaakt, gedouched, ons konijn haar hok verschoond, in de moestuin gewerkt en planten verpot, … Mijn nagels hebben het dus wel stevig te verduren gehad, vooral met het verpotten.
Ik vind dit een heel goed resultaat!

gel nails3

Ik ben zeer tevreden met deze The Gel Nailpolish van Essence! Ze geven een prachtige glans en na een week waarin mijn nagels toch hebben afgezien, zien mijn nagels er nog lang niet zo slecht uit!

Edit: Ik draag de nagellak nu bijna altijd en doe zeker een week met mijn nagels en heb dan enkel wat tipwear. Chips heb ik bijna nooit meer tenzij mijn nagel zelf scheurt, maar ook dit gebeurt minder aangezien mijn nagels heel stevig zijn wanneer ik ze met de The Gel Nailpolish System lak.

Je kan de The Gel Nailpolish base en top coat en nagellak kopen bij Kruidvat!

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

Untitled-1


14 reacties op ‘Essence The Gel Nailpolish System

 1. Leuk! Ik heb toevallig gisteren die van Catrice gereviewd, en die zit nu al zo’n 6 dagen zonder chips op m’n nagels! Bizar toch hoe goed dit systeempje werkt voor de prijs die je ervoor betaald?

  Like

  1. Ja zeker doen! Mijn vriend en ik zijn gisteren op ons terras bezig geweest met onze moestuin. Plantjes verpotten enzo en het enige wat ik nu na 4 dagen heb is tipwear, maar nog steeds geen chips. En ik ben er echt niet voorzichtig mee geweest gisteren!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s